Beschrijving

Historische Herenboerderij 

Op de grens van Ressen en Bemmel, te midden van park Lingezegen is het landschap sierlijk en lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan.  Huize 't Spyck heeft al haar cultuurhistorische elementen in stand gehouden en de prachtige bongerd met tal van pruimenbomen kenmerkt deze streek van de Betuwe ontzettend goed. Deze unieke herenboerderij is aangemerkt als gemeentelijk monument en omvat een hoofdgebouw, achterhuis, 3 grote bijgebouwen, een prachtig aangelegde tuin en een fruitboomgaard op een perceel van ruim 1 hectare. En nu bieden wij u de exclusieve mogelijkheid dit vorstelijke object, Huize ´t Spyck, in Ressen te bemachtigen.

Geef met stijl invulling aan woonwensen, een unieke werklocatie, ontspanning en/of zorgbehoefte,  bij dit object aan de Ressensestraat 21 is werkelijk alles mogelijk.

Hoofdgebouw 365 m2

De herenboerderij heeft een fraai voorhuis met o.a. authentieke beluikte vensters, majestueuze entree en diverse haardpartijen. Op de begane grond treft u verder de eetkeuken, bijkeuken, badkamer, souterrain, grote hal, werkkamer, voorkamer en een ruime woonkamer met serre. Vanuit de 4 royale afzonderlijke slaapkamers geniet u van prachtige zichtlijnen door de fraai aangelegde tuin en over eigen land waar verse groente wordt verbouwd. Aan de zolderverdieping, die met vaste trap toegankelijk is, kan geheel naar eigen smaak en inzicht invulling worden gegeven.

Deel 140 m2 

Vanuit de bijkeuken kan de deel/achterhuis worden betreden. Dit ruime vertrek is ingericht als werkplaats en hobbyruimte, maar kan ook uitermate goed dienen als kantoor of verschillende woonunits. De originele gebinten zijn in zeer goede staat en kunnen bij een nieuwe invulling optimaal worden geaccentueerd. Om inzicht te geven in de mogelijkheden hebben wij voor een suggestie een visualisatie toegevoegd. 

Appartement 100 m2

Boven de deel is een ruim appartement gevestigd dat vanaf de zijkant met eigen entree te betreden is. Hier treft u vanuit de trapopgang een bijkeuken, badkamer, apart toilet en een woongedeelte met keuken, slaapkamer en woonkamer dat zicht biedt over de boomgaard.

Bijgebouwen 375 m2

Op erf staan 3 grote bijgebouwen met een totaal oppervlak van circa 375 m2. Met de kapschuren zijn er voldoende parkeer en opslagfaciliteiten en de aangrenzende schuur naast het achterhuis biedt enorm veel potentie. Hier zijn in eerder stadium vergevorderde plannen gesmeed de schuur op te delen in appartementen.

Bongerd 

Het te koop aangeboden perceel  van ruim 1 hectare beschikt over een eigen fruitboomgaard met talrijke pruimenbomen. De onbewerkte delicatesse vindt jaarlijks   gretig aftrek aan voorbijfietsende toeristen en plaatselijke bewoners vanuit de gehele gemeente Lingewaard. 

Landbouwgrond 

Naast het huisperceel met bijbehorende bongerd ligt een fors stuk landbouwgrond waarop bieten worden verbouwd. Dit stuk landbouwgrond maakt onderdeel van het gehele perceel van 2.94.80 ha en kan optioneel bijgekocht kunnen worden. 

Landschapspark Lingezegen

De schilderachtige herenboerderij bevindt zich aan de fietsroute tussen Arnhem en Nijmegen en is gelegen midden in het prachtige landschapspark Lingezegen. Het totaal oppervlak van het park bedraagt 1700 ha en biedt plaats voor landbouw, recreatie en nieuwe natuur. Het gebied bestaat uit zes deelgebieden, die elk een eigen accent hebben. De Park (stadspark), Het Waterrijk (water), Het Landbouwland (landbouw), De Buitens (cultuur- en natuurlandschap), De Woerdt (overgang stad naar platteland) en Het Vierdaagsebos (bos van 2,5 hectare)  brengen landbouw, recreatie en nieuwe natuur samen.

Ressen

Het dorp Ressen telt 137 inwoners, grenst aan Bemmel met alle dagelijkse voorzieningen en maakt onderdeel uit van de gemeente Lingewaard.  Vanuit Ressen bent u enkele autominuten verwijderd van zowel Arnhem als Nijmegen, terwijl de verbindingsroute met het zuiden en westen van Nederland eveneens optimaal is.  

Resumé 

- Bijzondere fraaie herenboerderij (gemeentelijk monument)
- Geschikt voor privé en zakelijke toepassing
- Geschikt voor dubbele bewoning (generatiewoning / knarrenhof / wonen en werken / woongroep)
- Uniek gelegen tussen fiets en wandelroutes in de Betuwe
- Middenin landschapspark Lingezegen
- Op steenworp afstand van Nijmegen en Arnhem
- Goede verbindingsroute met midden, zuid en west Nederland

Indeling

Entree, hal met toilet en trapopgang, woonkamer met serre, werkkamer, voorkamer, keuken, bijkeuken met toegang tot kelder, deel en toegang tot appartement

Eerste verdieping

Overloop met trapopgang naar 2e zolderverdieping, 4 royale slaapkamers en badkamer met douche, bad, urinoir, toilet en wastafel. 

Appartement: 

Bijkeuken, badkamer met douche en wastafel, toilet, open keuken, slaapkamer en woonkamer

Tweede verdieping

Royale zolderverdieping met dakkapel en dakvenster

Overige verdiepingen

De kelder met is vanuit de bijkeuken toegankelijk

Balkon

Vanuit de slaapkamer is het ruime balkon aan de linker zijkant te betreden, deze bevindt zich boven de serre. Het frans balkon aan de voorzijde is toegankelijk vanaf de overloop.

Tuin

De poort geeft u via de oprijlaan aan de rechterzijde toegang tot de boerderij met haar sierlijk aangelegde tuin met onder andere vijver, beelden, bomen en terrassen.

Kenmerken