Beschrijving

Landelijke wonen met een zee aan ruimte en volop mogelijkheden middenin het glooiende landschap van de Borkeld? Dan moet u beslist bij deze karakteristieke woonboerderij in Holten een kijkje komen nemen! Naast maar liefst 7 kamers, waarvan 2 woonkamers en 2 royale slaapkamers op de verdieping, heeft u de beschikking over een prachtig woonerf met originele schuur en nieuwe hooiberg. 

De boerderij is in 1930 gezet, in 1937 uitgebouwd naar de huidige vorm en rond de eeuwwisseling op duurzame wijze volledig gerenoveerd. Daken, vloeren en muren zijn vernieuwd en geïsoleerd en de woning is voorzien van dubbele beglazing. De vloerverwarming in de begane-grond-vloer zorgt voor heerlijk geleidelijke warmte en de pelletkachel in de woonkamer minimaliseert het gasverbruik. Op eigen perceel bevinden zich maar liefst 200 (!) zonnepanelen die voldoende capaciteit bieden voor wonen, werk en hobby en uiteraard elektrisch rijden. Het is dan ook geen verrassing dat deze boerderij is bestempeld met een A+ energielabel. 

De prachtige schuur naast de woning is zeer geschikt voor bedrijfsmatig gebruik. Van buiten zijn de karakteristieke eigenschappen intact gelaten, terwijl het van binnenuit volledig is vernieuwd en geïsoleerd. De ruimte is voorzien van krachtstroom, wordt verwarmd met een pelletkachel en beschikt over een royale opslagzolder. In 2002 is het erf gecompleteerd met een volledig onderkelderde hooiberg. Dit gebouw is voorzien van prachtige details zoals o.a. beluikte vensters, koperen goten en prachtige houten plafondafwerking. Daarnaast zijn praktische voorzieningen als water, elektra, verwarming en airco uiteraard aanwezig. In de kelder is de opslagbunker voor de pelletkorrels en dient de overige ruimte als magazijn, terwijl de eerste etage naar eigen inzicht nog ingevuld kan worden.

De sfeervolle woonboerderij is gesitueerd op een perceel van 6216 m² eigen grond in buurtschap de Borkeld nabij het gelijknamige natuurgebied en nationaal park de Sallandse Heuvelrug. Geniet van de natuur, het buiten zijn en het ademen van frisse lucht op deze schitterende locatie. Het nabijgelegen geliefde Holten beschikt over alle dagelijkse voorzieningen, daarnaast bent u met de A1 om de hoek slechts 15 en 30 autominuten verwijderd van Deventer en Enschede. Kortom een juweel op een toplocatie!

Indeling

Entree; keuken met divers inbouwapparatuur en provisieruimte; woonkamer met aangrenzende 2 vrij in te richten kamers; hal met trapopgang; voormalig deelruimte met meterkast; stookruimte; wasruimte; werkkamer of atelierruimte

Eerste verdieping

Overloop, royale hoofdslaapkamer met liefst 6 vaste kasten; badkamer met douchecabine met sunshower, toilet en dubbele wastafel; slaapkamer 2 met luik naar zolder

Overige verdiepingen

Zolder/vliering is toegankelijk via luik in slaapkamer 2

Tuin

Perceel met geitenweide 

Het erf met tuin rondom is fraai aangelegd en keurig onderhouden en bevat een totale oppervlakte van 6216 m². Voor beregening van de tuin is er op eigen terrein een waterbron met pompinstallatie. Daarnaast zijn op het erf diverse terrassen aangelegd in zon en schaduwplekken. 

De geiten beschikken over een royaal verblijf en kunnen naar hartenlust grazen in de omheinde weide. In overleg kunnen deze bij verkoop worden achtergelaten. 

Daarnaast bestaat de mogelijkheid het perceel uit te breiden met circa 2 hectare (of een deel hiervan) agrarische grond aansluitend aan het perceel aan de zijkant en/of achterzijde. Dit wordt door derden aangeboden en is zowel voor koop als huur beschikbaar.

Bijzonderheden

- bouwjaar 1930
- karakteristieke woonboerderij
- hoogwaardige bijgebouwen met potentie
- eigen perceel van 6216 m²
- volledig gerenoveerd
- energielabel A+
- 200 zonnepanelen
- verwarming d.m.v. pelletkachels / CV-ketels
- prachtige vrije ligging in glooiend landschap
- aan de rand van natuurgebied de Borkeld
- nabij nationaal park de Sallandse Heuvelrug
- mogelijkheid tot koop/huur naastgelegen weiland van ca. 2 hectare (of gedeeltelijk)

Kenmerken