Property photo 0 - Kanaalweg 2a, 7475 MA Markelo Property photo 1 - Kanaalweg 2a, 7475 MA Markelo Property photo 2 - Kanaalweg 2a, 7475 MA Markelo Property photo 3 - Kanaalweg 2a, 7475 MA Markelo Property photo 4 - Kanaalweg 2a, 7475 MA Markelo
Verhuurd: Kanaalweg 2a, 7475 MA Markelo
Type object Appartement, bovenwoning
Gebruiksoppervlakte wonen 90 m²
€ 650,- /mnd
Verhuurd

Algemeen

Een 2-kamer bovenwoning in een authentieke Twentse boerenhoeve te bereiken middels een prachtige oprijlaan omzoomd met oude eiken. Het huis dateert uit 1878 en is de laatste jaren, op een vakkundige wijze, meerdere malen verbouwd en gerestaureerd. Op het terrein bevinden zich enkele bijgebouwen. Deze boerenhoeve is omgeven door veel groen en is gesitueerd aan de Bolscherbeek in de buurtschap Kersp... Meer informatie
 • Kenmerken
  Type object Appartement, bovenwoning
  Bouwperiode 1878
  Status Verhuurd
  Aangeboden sinds Dinsdag 28 november 2017
  Alle kenmerken

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer 05605
Vraagprijs € 650,- per maand
Borg € 1.300,-
Status Verhuurd
Aanvaarding In overleg
Beschikbaar vanaf Maandag 1 januari 2018
Aangeboden sinds Dinsdag 28 november 2017
Laatste wijziging Vrijdag 23 februari 2018
Eigendomsrechten Geheel perceel
Bouw
Type object Appartement, bovenwoning
Woonlaag 2e woonlaag
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwperiode 1878
Dakbedekking Dakpannen
Type dak Zadeldak
Isolatievormen Dakisolatie
Muurisolatie
Vloerisolatie
Spouwmuren
Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlakte wonen 90 m²
Inhoud 275 m³
Indeling
Aantal bouwlagen 1
Aantal kamers 2 (waarvan 1 slaapkamer)
Uitrusting
Verwarmingssysteem Houtkachel
Kadastrale gegevens
Eigendom Eigen grond

Omschrijving

Een 2-kamer bovenwoning in een authentieke Twentse boerenhoeve te bereiken middels een prachtige oprijlaan omzoomd met oude eiken. Het huis dateert uit 1878 en is de laatste jaren, op een vakkundige wijze, meerdere malen verbouwd en gerestaureerd. Op het terrein bevinden zich enkele bijgebouwen. Deze boerenhoeve is omgeven door veel groen en is gesitueerd aan de Bolscherbeek in de buurtschap Kerspel Goor gemeente Hof van Twente.

Indeling

Centrale entree/hal; trapopgang naar bovenwoning.

Bijzonderheden

Zoals de Twent is, zo is zijn woning. Van buiten gezien is ze gesloten en bijna somber. De zijgevels zijn laag, het is alsof het dak liefst op de grond zou beginnen. De voor- en achtergevels zijn rijzige, een stuk bedwongen boerentrots leeft erin. Wat de burger voorgevel noemt is bij het Twentse boerenhuis meestal de van de weg afgekeerde gevel. Men heeft weinig behoefte de weg te zien of van de weg gezien te worden. Men legde uit zeer praktische overwegingen het bedrijfsgedeelte “de delle” naar de weg toe, in verband met de inrijdmogelijkheden.

In de van de weg afgekeerde gevel (thans de voorgevel) zijn de ramen van het woongedeelte geplaatst. Kleine ramen met kleine ruiten, alsof men bang was door grote openingen de geslotenheid van het geheel te verstoren. Door deze ramen ziet men uit op de Bentheimer stenen put echter zonder putboom en puthaak. Het Twentse boerenhuis is zo boeiend, omdat het ook in deze zin zo’n buitengewoon goed en degelijk huis is. Want hoe gesloten en gedempt het op het eerste gezicht mag schijnen, toch leeft in alle onderdelen een bijna wilde, innerlijke spanning, triomferend in de bekroning van de geveltop: paardenkop of een kruis.

Wie het Twentse boerenhuis op zijn waarde wil schatten, moet juist deze innerlijke eigenaardigheden kunnen ervaren. Dat wil niet zeggen, dat het ook niet tal van uiterlijke eigenaardigheden vertoont.

Ligging:
Gelegen in de Moer- en Boschwinkelshoek in de buurtschap Kerspel - Goor in de nabijheid van het historisch landgoed "Het Weldam" te midden van landerijen met prachtige vergezichten op het authentieke coulisselandschap. De Bolscherbeek stroomt rustig langs deze boerenhoeve. De hoeve is zeer gunstig gelegen in de driehoek Hengelo, Enschede, Zutphen en Deventer en combineert daarmee de rust van het platteland met de voorzieningen van de stad. Op circa 10 km afstand van Hengelo, 15 km van Enschede en 2,5 km van Goor en op 5 autominuten van de A1.

Inloggen

Inloggen op mijn Morsink Bouwadvies & Makelaardij. Heb je nog geen account? Maak er direct één aan!

Vergeten?

Nog geen account?

Recent bekeken