Makelaardij - Verkoop van een woningWanneer u bijvoorbeeld uw woning wilt verkopen is een bordje “TE KOOP” in uw tuin niet voldoende. Bij de verkoop van uw woning komt er heel wat meer kijken. Praktische, maar vooral ook juridische aspecten. U maakt gebruik van ervaring, enthousiasme en een omvangrijk netwerk van Morsink Bouwadvies & Makelaardij waardoor u niets over het hoofd zult zien. Een geruststellende gedachte en u kiest alleen voor de (deel)diensten die u daadwerkelijk wilt afnemen.

Morsink Bouwadvies & Makelaardij heeft bij de verkoop van uw woning de volgende werkwijze. Allereerst worden de feiten op een rijtje gezet. Wilt u uw woning snel verkopen of heeft u iets meer tijd? Welke niet direct bij het huis behorende zaken kunnen mee in de verkoop (vloerbedekking, gordijnen, tuinverlichting e.d.)? Samen met u wordt uw woning goed opgenomen en de verkoopwaarde bepaald. Wat vinden de mogelijke kopers belangrijk? Welke onderdelen van uw woning spreekt veel mensen aan? Uiteindelijk wordt samen met u de verkoopprijs en de wijze waarop uw woning in de verkoop wordt gezet bepaald.

Bij de verkoop van uw woning hebben de kopers steeds meer behoefte aan meer informatie over de woning. Daarom wordt er een uitgebreide omschrijving van uw woning opgesteld, gedetailleerde informatie over de woning en overige vermeldenswaardige zaken (erfpacht, erfdienstbaarheden, verborgen gebreken, asbest e.d.). Om gebreken aan uw woning voor de koper en uzelf helder te krijgen kan een onafhankelijke inspecteur een bouwkundig rapport opstellen. In zo’n rapport krijgt u inzicht in de werkzaamheden voor onderhoud en aan de woning en de kosten daarvoor waarmee de koper rekening zou moeten. Wie een woning koopt wil toch immers precies weten waar hij aan toe is.

Morsink Bouwadvies & Makelaardij heeft toegang tot netwerken, gedegen websites en bijvoorbeeld goedkopere advertentieruimte. In overleg wordt bepaald hoe uw woning in de verkoop wordt gezet. Een poster achter het raam of een bord in de tuin? Een advertentie in een dagblad of huis-aan-huis krant? In ieder geval wordt uw woning meteen onder de aandacht gebracht op onze eigen website www.morsink.net, VBO.nl, het netwerk van de VBO Makelaar, Funda.nl en de vitrinepresentatie op ons kantoor, zodat potentiële kopers direct op de hoogte worden gebracht. Veel belangstellenden melden zich direct naar aanleiding van het netwerk of onze eigen presentaties.

Bij de verkoop breekt een spannende tijd aan van bezichtigen en onderhandelen. Morsink Bouwadvies & Makelaardij zal u daarin op een professionele wijze begeleiden. Uiteindelijk kunt u met een gerust gevoel bij de notaris de sleutel van uw woning overdragen aan de koper.