Energielabel

Een energielabel laat zien hoe energiezuinig een woning is en zegt alles over de isolatie van dak, muren, ramen en vloeren. Ook geeft het aan hoe zuinig de installaties voor verwarming, warm water en ventilatie zijn. Belangrijke informatie, want een zuiniger huis kan voor een lagere energierekening zorgen, is goed voor het milieu en biedt meer wooncomfort.

Het energielabelvermeldt het woningtype en het jaarlijkse energiegebruik van de woning, gesplitst in gas, elektriciteit en warmte. Het label geeft inzicht in de mogelijkheden om de woning zuiniger te maken. Eenduidige opname en beoordeling maken het label betrouwbaarder. Verplichte examens voor de labeladviseur verhogen de kwaliteit van de uitvoering. En er is een klachtenloket in het leven geroepen om mensen met klachten over hun label beter gehoor te bieden.

U kunt een label aanvragen bij Morsink Bouwadvies & Makelaardij. Wij zijn een gecertificeerd adviseur en kunnen uw woningen onderzoeken. De kosten voor het label hangen onder meer af van de grootte van de woning. U krijgt bij het energielabel ook een aantal energiebesparende adviezen. Hiermee kunt u uw voordeel doen als u bijvoorbeeld gaat verbouwen.